12 Ağustos 2014 Salı

ÇİKOLATALI KURABİYE (UNSUZ VE YAĞSIZ)


çikolatalı kurabiye

Yoğun bir iş gününün ardından, stres atmak :) için mutfağa girildiğinde yapılabilecek en güzel tarif, çikolatalı kurabiye herhalde:) Büyük küçük vazgeçemediğimiz :) birde unsuz ve yağsız olunca daha da şahane :) Çay ve kahvenin yanında inanılmaz lezzetli bir atıştırmalık oluyor. Denemenizi tavsiye ederim...

MALZEMELER:
* 1 su bardağı parçalanmış ceviz
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 su bardağı hindistan cevizi
* 1 yemek kaşığı kakao
* 1 çay bardağı damla çikolata
* 1 yumurta akı
* 1 vanilya
* 1 çimdik tuz

YAPILIŞI:
1) Tüm malzemeleri karıştırıp, yoğuruyoruz.
2) Sonra bu karışımı 3 saat buzdolabında bekletiyoruz.
3) Elimizi suya batırıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparak, yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
4) Kurabiyelerin bir yüzünü pudra şekerine batırıp, çay bardağının altı ile hafifçe üstlerine bastırıyoruz.
5) 170 derece fırında, 10 dk. pişiriyoruz.

NOT: Karışım ilk yapıldığında pek birbirini tutmayabilir, buzdolabında beklemesi hamurun şekillendirilmesi için önemlidir. Ayrıca fırından çıkardığınızda çikolata erimiş olduğu için kurabiyeler yumuşak olacaktır. Tepside yaklaşık 10 dk. beklettikten sonra kurabiyeler biraz daha sertleşip, servise hazır duruma gelecektir.

Afiyet olsun...