8 Ağustos 2014 Cuma

ENGİNARLI SEMİZOTU SALATASI



Enginarlı Semizotu Salatası



Resimleri karıştırırken gördüm, bahar ayından kalma bir tarif. Çok hafif ve lezzetli bir bahar salatası. Şimdi bu mevsimde bu salata tarifini neden verdin diye sorarsanız; benim gibi körpe enginarları ve iç baklaları alıp, sonra pişirmeye üşenip, buzluğa kaldıranlar varsa, bu salatayı ağustos ayında da  yapabilir düşüncesiyle, tarifi yazmak istedim :)



MALZEMELER:
* 1 demet semizotu
* Yarım demet maydanoz
* Yarım demet dereotu
* 4 adet enginar
* 1 bardak taze iç bakla
* 5-6 adet cherry domates

Sosu için;
* Zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı nar ekşisi
* 1 yemek kaşığı balsamic sirke
* Yarım limon suyu
* Tuz


YAPILIŞI:
1) Enginarların sert bölümlerini kesip, dörde bölerek kararmamaları için; limonlu suda biraz diri kalacak şekilde yumuşayana kadar pişiriyoruz.
2) Taze iç baklaları da ayrı bir tencerede, bir miktar sıcak su ile yumuşayana kadar, baklanın sertliğine göre  yaklaşık 5 - 10 dk. arasında pişiriyoruz. Zira, taze baklalar çabuk piştiği için dağılabilir, salatanın içinde diriliğini kaybetmemesi gerekir. Baklalar piştikten sonra, kabuklarını tek tek soyuyoruz. 
3) Daha sonra, baklayı, enginarı ve doğranmış diğer tüm malzemeleri karıştırıp servis tabağına alıyoruz. 
4) Servis yapmadan hemen önce sosunu ekleyip, masaya getiriyoruz :) 

Afiyet olsun...