7 Ağustos 2014 Perşembe

KARAMELLİ KUP


Karamelli Kup


Enfesss bir karamelli kup tarifi vereceğim :) Denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Hem göze hem de damak zevkinize hitap edecektir...

MALZEMELER:
Muhallebisi için;
* 1 lt.süt
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı toz şeker 
* 1 paket vanilya
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 2-3 adet muz

Karameli için;
* 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
* 200 ml krema (1 küçük kutu)
* 1,5 yemek kaşığı tereyağı
* 80 gr. beyaz çikolata

HAZIRLANIŞI:
1) Muhallebi için; un şeker ve sütü tencerede, göz göz olana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Pişmeye yakın vanilya ve tereyağını ekleyerek ocaktan alıp mikser ile çırpıyoruz.
2) Kupların en altına bir kaç muz dilimi ile üzerine de  muhallebileri paylaştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
3) Karameli için tavaya toz şekerini ekleyip kısık ateşte şeker eriyene kadar tahta kaşıkla dikkatlice karıştırıyoruz.(Çünkü hassas bir aşama şekeri yakabiliriz.)
4) Şeker eridiğinde üzerine kremayı ekleyip, şeker yeniden eriyene kadar tavanın kapağını kapatıp, arada karıştırıyoruz. Krema eklendiğinde erimiş şeker tekrar katılaşıyor, bu nedenle tekrar erimesini bekliyoruz.
5) Şeker eridikten sonra tereyağını ve ince kıyılmış beyaz çikolatayı ekliyoruz. Hepsi eriyene kadar karıştırarak, pişirip ocaktan alıyoruz. 
6) Soğumuş kuplardaki muhallebilerin üzerine karameli paylaştırıyoruz.  
7) Hindistan cevizi veya fındık ile süsleyebilirsiniz.

 Sevgilerimle, afiyet olsun...