8 Ağustos 2014 Cuma

KIYMALI TARHANA ÇORBASI


Tarhana Çorbası


Bir klasik daha tarhana çorbası. Tarhana çorbasını mutlaka kıymalı pişiriyorum. Gerçekten tarhananın lezzetini farklılaştırıyor. Biz çorbayı yaz kış ayrımı yapmadan  içtiğimiz için çorba çeşitliliğini sürekli sağlamam gerekiyor :)

MALZEMELER:
* 5 yemek kaşığı tarhana
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 100 gr. kıyma
* 5 bardak su + 1 bardak su + 1 çay bardağı su
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* tuz
* karabiber

YAPILIŞI:
1) Bir bardak su ile tarhanayı bir kasede karıştırıp bekletiyoruz.
2) Zeytinyağı ile kıymayı kavuruyoruz. Salçaları ekleyip bir çay bardağı su ile biraz pişiriyoruz.
3) Beş bardak suyu kıymalı salçalı karışımın üzerine döküp, kaynatıyoruz.
4) Kaynayan çorbaya tarhana karışımını azar azar döküp, sürekli karıştırıyoruz.
5) Tuzu ve karabiberini ekleyip, yaklaşık 10 dk. kısık ateşte pişiriyoruz.
6) Nane ve pul biberi ile süsleyip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...