20 Ağustos 2014 Çarşamba

KÜLLÜ KURABİYE


küllü kurabiye

Görünüşü kadar tadının da mükemmel olduğu bir kurabiye tarifi vermek istiyorum. Ölçülere uyduğunuz takdirde sonuçta sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. 
Kurabiyelerimizi hava almayan bir kapta yaklaşık 10 gün kadar saklayabiliriz. 

Denemenizi tavsiye ederim :) Şimdiden afiyet olsun :)

MALZEMELER:
* 1 yumurta
* 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı (ajda çay bardağı)
* 3 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 kabartma tozu
* 1 vanilya
* 2,5 - 3 su bardağı un

YAPILIŞI:
1) Yumurta, zeytinyağı, tereyağı ve şekeri bir kaba alıp, çatal yardımıyla karıştırıyoruz.
2) Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, kontrollü olarak unu ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıyoruz.
3) Hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar koparıp, top şeklinde yuvarlıyoruz. 
4) Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 10 - 12 dk. arasında pişiriyoruz. 5) Bu arada, yarım çay bardağı pudra şekeri ile 2 yemek kaşığı kakaoyu karıştırıyoruz. Kurabiyelerin üzerini bu karışıma buluyoruz. Servis tabağına aldığımızda çay süzgeci ile biraz daha pudra şekeri serpip, ılındıktan sonra servis yapıyoruz.