9 Ağustos 2014 Cumartesi

KUPTA ÇİLEKLİ TİRAMİSU



Çilekli Tiramisu


Tiramisunun her halini çok seviyorum. Kupta tiramisuyu ilk defa denedim. Tarifte çilek yoktu ama çilek mevsiminde olmamız beni cezbetti ve çilekle tiramisunun buluşmasıyla ortaya harika ferah bir tat çıktı :)

Bu tarifi çilekli, çileksiz veya başka bir meyve ile rahatlıkla her zaman yapabilirsiniz. Özellikle misafirler için kolay sunum ve görsellik açısından süper oluyor :)

MALZEMELER:
* 3 bardak süt 
* 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
* 2 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı mısır nişastası
* 2 yumurta sarısı
* 1 kutu labne peyniri (200 gr.)
* 1 paket vanilya
* 1 paket kedi dili bisküvi
* Yarım kg. çilek

Islatmak için
* 1 yemek kaşığı nescafe
* 1 bardak sıcak su
* 2 yemek kaşığı şeker

YAPILIŞI:
1) Muhallebi için gerekli süt, şeker, un, mısır nişastası ve yumurta sarılarını bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. 
2) Piştikten sonra vanilyasını ekleyip, biraz soğuduktan sonra da labne peynirini ilave edip, mikser ile karıştırıyoruz. (Çırpma yapmıyoruz.)
3) Bisküvileri ıslatmak için sıcak su, şeker ve kahveyi ayrı bir yerde karıştırıyoruz.
4) Bir tane bisküviyi ortadan kırıp, kahveli suya çok çabuk batırıp çıkararak, kupumuzun alt kısmına yerleştiriyoruz.
5) Üzerine biraz muhallebi döküp, çilek dilimlerini yerleştiriyoruz.
6) Tekrar bisküviyi kırıp, kahveli suya batırıp, muhallebinin üzerine yerleştirip bir kat daha muhallebi ve çilek diziyoruz.
7) En üstü muhallebi ile kapatıp, kakao serpiyoruz. Buzdolabında biraz soğuttuktan sonra servis yapıyoruz. (Dilerseniz nane yaprakları ve çilek ilavesi ile süsleme yapabilirsiniz.)

Sevgilerimle, afiyet olsun..