14 Ağustos 2014 Perşembe

SUPANGLE


supangle

Sağlıklı, ev yapımı, gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz bir supangle tarifi vermek istiyorum. Yapımı çok kolay olmasına rağmen, lezzeti dışarıda yediklerimizden farksız. Ben kalan keklerimi buzlukta 1 ay saklıyorum. Bu tarife özellikle ev yapımı fındıklı kek çok yakışıyor. Keki buzluktan çıkardıktan sonra ister oda sıcaklığında ister 100 derece fırında  kolayca çözülmesini sağlayabiliriz. Evde kekimiz yoksa hazır kekte kullanılabiliriz. 

MALZEMELER:
* 1 yumurta
* 6 su bardağı süt
* 3 çorba kaşığı un
* 3 çorba kaşığı kakao
* 1 su bardağı şeker
* Bir paket bitter çikolata (80 gr)
* Yeterince kakaolu kek

YAPILIŞI:
1) Muhallebisi için, yumurta, süt, un, kakao ve şeker tencereye alınarak, iyice karıştırıyoruz.
2) Ardından, orta ateşte yine karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Göz göz olduktan sonra 5 dk. daha pişirip, ocağı kapatıyoruz ve bitter çikolatayı ekleyip, eriyene kadar karıştırıyoruz.
3) Kuplarımızın dibine küçük parçalara ayrılmış bir iki parça kek konularak üzerine muhallebiyi döküyoruz.
4) Buzdolabında 2 saat soğuttuktan sonra, hindistan cevizi, şam fıstığı veya bir top dondurma :) ile servis yapabilirsiniz.

Şimdiden afiyet şeker olsun :)