17 Ağustos 2014 Pazar

VİŞNELİ SÜTLÜ TATLI

vişneli sütlü tatlı

Sütlü tatlılar çoğunlukta olmak üzere tatlı yazmaya devam ediyorum :) Benim sürekli yaptığım tarifleri veya daha önceden notlarını aldığım şimdi her birini deneyip beğendiklerimi sırasıyla paylaşmaya devam ediyorum. Umuyorum araya bir hamur işi veya güzel bir yemek tarifi alacağım :) 

MALZEMELER:
* 1 lt. süt
* 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
* 3 çorba kaşığı mısır nişastası
* 2 çorba kaşığı pirinç unu
* Yarım su bardağı hindistan cevizi
* 1 vanilya
* Hazır kakaolu pasta kekinin yarısı 

Vişne peltesi için;
* 2 su bardağı dondurulmuş vişne
* 1 çorba kaşığı toz şeker
* 1,5 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı mısır nişastası

YAPILIŞI:
1) Keki büyük yuvarlak borcama ufalıyoruz.
2) Süt, şeker, nişasta, pirinç unu ve vanilya karışımını orta ateşte karıştırarak göz göz olana kadar pişiriyoruz.
3) Bu aşamada hindistan cevizini ekleyip, 2-3 dk. kısık ateşte pişirip, borcama keklerin üzerine döküyoruz.
4) Diğer tarafta pelte malzemelerinin tümünü tencereye alıp, hafif karıştırarak yine göz göz olana kadar pişirip, muhallebinin üzerine ekliyoruz.
5) 8 saat veya 1 gece bekledikten sonra servis edilmesi halinde daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun..