28 Eylül 2014 Pazar

GALETA UNLU TATLI


galeta unlu tatlı


Galeta unlu tatlı aslında çok eski bir tarif. Ama ben bütün sevdiğim ve beğendiğim tarifleri yeniden yapıp, siteye ekleyeceğim için karşınıza çok eski bildiğiniz   tatlar da çıkabilir. Birde benim   yöntemimle denemenizi  öneririm:) Ayrıca, tariflerimin  sağlıklı  olmasına da dikkat ettiğim için  genelde  tatlarını bozmayacak şekilde damak tadımıza göre  bir iki ufak dokunuş mutlaka yaparım. Bu tatlının da  ıslatma sütünde  şeker, muhallebisinde de krem şanti vardı. Bunları eklemeden tadı lezzetli ve çok hafif bir tatlı oldu. Buyurun tarife  geçelim öyleyse :)

MALZEMELER:
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı parçalanmış ceviz
- 1 kabartma tozu

Islatmak için;
- 3 çay bardağı süt

Muhallebisi için;
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 çay bardağı şeker
- 1 vanilya

YAPILIŞI:
1) Yumurtalar ile şekeri, şeker iyice eriyene kadar yaklaşık 4 - 5 dk. mikserin yüksek devrinde çırpıyoruz.
2) Daha sonra sırasıyla zeytinyağını, hindistan cevizini, parça cevizleri, kabartma tozu ve galeta ununu ekleyip, mikserin düşük devrinde karıştırıyoruz.
3) Büyük boy kare borcamı yağlayıp, karışımı döküyoruz ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25 - 30 dk. pişiriyoruz. (Kontrol için yine kürdan testimizi yapmayı unutmuyoruz)
4) Fırından çıkardıktan sonra 2 - 3 dk. bekletip, oda sıcaklığındaki sütü kekin her yerini ıslatacak şekilde döküyoruz.
5) Muhallebi için tüm malzemeleri tencereye ekleyip, göz göz olana dek karıştırarak pişiriyoruz.
6) Muhallebiyi ıslak kekin üzerine boşaltıp, oda ısısında 1 saat, buzdolabında da en az 3- 4  saat beklettikten sonra dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.

NOT: Çay bardağı ölçülerim ajda çay bardağı.

Afiyet olsun...