18 Eylül 2014 Perşembe

KİNOALI PUDİNG

kinoalı puding

Bir kinoalı tarif de benden gelsin :) Daha önce salatasını yemiştim çok lezzetli oluyor. Salatasını da yapıp en kısa sürede paylaşacağım :)  
Açlığa çare olarak Birleşmiş Milletler 2013 yılını, kinoa yılı ilan etmişti. Son derece besleyici olan bu tat alternatif arayanlar için ideal.  Kinoa; Güney Amerika'nın And dağları çevresinde 4000 yıldır yetiştirilen ve son yıllarda bütün dünyada tüketimi artan bir tahıl. Protein açısından etten daha zengin olan kinoa, yağ ve kolesterol içermiyor. Demir açısından zengin olduğu için kansızlığa da iyi geliyormuş. Ayrıca, güçlü kalsiyum ve lif kaynağı olan kinoa, gluten içermediği içinde çölyak hastalarının tüketimine de uygunmuş. Her markette bulunmuyor, Migros ve Metro marketlerde bulabilirsiniz.

MALZEMELER:
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı kinoa
- 1 çay bardağı şeker
- 1 vanilya

YAPILIŞI:
1) Öncelikle kinoayı geniş bir kaseye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyip, 1 saat bekletiyoruz.
2) Suyunu süzüp yıkadıktan sonra tencereye alıyoruz. Üzerine süt, şeker ve vanilya ekleyip kısık ateşte koyulaşana kadar pişiriyoruz. Çok katı olmadan ocağın altını kapatalım zira soğuduktan sonra çok sertleşiyor. 
3) Dilerseniz bu aşamada çikolata parçaları da ekleyip, çikolatalı yapabilirsiniz.
4) Kaselere paylaştırıp, soğuduktan sonra üzerini vişne ve toz antep fıstığı ile süsleyip servis ediyoruz.

Afiyet olsun...