25 Eylül 2014 Perşembe

MEYHANE PİLAVI

meyhane pilavı

Çok besleyici bir pilav tarifi vermek istiyorum. Yanına yapacağınız cacık veya salata ile bir öğün oluşturabilecek kapasite de bir pilav :) 

MALZEMELER:
- 1,5 su bardağı bulgur
- 250 gr. kuzu eti
- 1 adet büyükçe domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet sivribiber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- Az miktarda ince doğranmış maydanoz
- 3 su bardağı su + yarım çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- tuz
- karabiber

YAPILIŞI:
1) Kuzu etini küçük kuşbaşı şeklinde doğruyoruz ve zeytinyağı ile tencerede suyunu bırakıp çekene kadar iyice kavuruyoruz.
2) Küçük doğranmış soğan ve biberleri ekleyip hafif yumuşayana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
3) Salçayı ve yarım çay bardağı suyu da ekleyip, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiyoruz.
4) Üzerine bulgur, küp doğranmış domates, maydanoz, tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyip 3 - 4 dk. karıştırarak, pişirmeye devam ediyoruz.
5) Daha sonra 3 bardak suyu ekleyip, yüksek ateşte kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp yavaşça suyunu çekene kadar pişirip, 10 dk. demlendirdikten sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun...