15 Eylül 2014 Pazartesi

OREOLU MAGNOLIA


oreolu magnolia

Cook Shop'un dillerden düşmeyen  ünlü magnoliası, muzlu ve çilekli den sonra şimdi de yeni oreolu haliyle. Bana da oreoluyu denemek düştü.  Aslında bu tatlının asıl çıkış yeri New York'un ünlü Magnolia pastanesiymiş. Vanilyalı puding içinde krema, özel bisküvisi ve muzu ile ufak karton kaselerde sunum yapıyorlarmış. Burada o özel bisküvi yerine en yakın tat olan cici bebe kullanılıyor. Ancak, oreolu bu tat gerçekten muhteşem oldu, kesinlikle denenmesi gereken bir tarif olduğunu düşünüyorum. Magnolia tarifi olarak internet sitelerinde değişik bir sürü tarifler mevcut, ama biraz yurt dışı sitelerini araştırdığımda bu tarifin gerçeğine en yakın olduğunu görmüş oldum. Şimdi zevkle tarifime geçmek istiyorum:)

MALZEMELER:
- 1 lt. süt 
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 vanilya
- 1 paket krema (200 ml)
- Yeterince oreo

YAPILIŞI:
1) Bir tencere içinde önce süt, yumurta sarısı, nişasta ve unu iyice karıştırıyoruz.
2) Ocağın altını yakıp, vanilya ekleyerek, göz göz olana dek pişiriyoruz.
3) Pişen muhallebiyi 5 dk. bekletip, üzerine kremayı döküp, mikserle çırpıyoruz.
4) Oreoları rondodan geçirip, kaselerin içine bir miktar muhallebi, üzerine oreo kırıntısı ve tekrar muhallebi şeklinde tamamlıyoruz. 
5) Üzerine süsleme olarak oreo kırıntısı veya bütün oreo kullanıyoruz, dolapta iyice soğuttuktan servis ediyoruz.

Afiyet olsun...