22 Eylül 2014 Pazartesi

PALAMUT PİLAKİ



palamut pilaki

palamut pilaki


Mevsimin getirdiklerinden en önemlisi balık. Şu sıralar palamut ve hamsinin lezzetinden sürekli faydalanmaya çalışıyoruz :) Balığı severiz ama balığı yedikten sonra hep bir ağırlık hissederiz içimizde. İşte bu tarifte o ağırlığı gerçekten hissetmeyeceksiniz. 

MALZEMELER:
- 2 adet palamut
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay bardağı su
- 3 adet iri domates
- 3 adet orta boy soğan
- 2 adet defne yaprağı
- 9 - 10 adet tane karabiber
- Çeyrek demet maydanoz yaprağı
- 2 adet limon
- Tuz
- Karabiber

YAPILIŞI:
1) Takoz yani yuvarlak dilimlenmiş palamutları yıkadıktan sonra tuz ve karabiber ile tatlandırıyoruz.
 2) Zeytinyağını tencereye alıp üzerine 1 cm. eninde halka halka doğranmış soğanları diziyoruz ve ocağın altını kısıp, kapağını kapatıyoruz. Soğanların hafifçe yumuşamasını bekliyoruz.
3) Soğanların üzerine sırasıyla palamutları, defne yaprağını ve domates dilimlerini ekliyoruz.
4) Limonların beyaz kısımları da kalmayacak şekilde, kabuklarını soyup, yine dilimler halinde domateslerin üzerine diziyoruz.
5) En üste maydanoz yapraklarını, tane karabiberleri, tuz ve suyu ekleyerek, tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 30 - 35 dk. pişiriyoruz.
6) Piştikten sonra 5 - 10 dk. dinlendirip servis ediyoruz.

Afiyet olsun...