26 Eylül 2014 Cuma

PORTAKALLI HAŞHAŞLI KEK

portakallı haşhaşlı kek

Çalışan annelerin çocukları okuldan eve döndüklerinde, annelerini bulamıyorlar ama güzel bir kek bulmaları hiç fena olmaz :) Ayrıca, sabah kahvaltısında bir bardak süt ile besleyici bir kahvaltı alternatifi olabilir. Haşhaşın  ağızda çıkardığı çıtırtı, portakalın kokusu ve lezzeti muhteşem bir kek oluyor. Denemenizi öneririm.

MALZEMELER:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu (elenmiş)
- 3 su bardağı un (elenmiş)

YAPILIŞI:
1) Yumurtalar ile şekeri, şeker eriyene kadar iyice çırpıyoruz.
2) Karışıma zeytinyağını, portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip, hafifçe karıştırıyoruz.
3) Daha sonra mavi haşhaşı, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip mikserin düşük devrinde yavaşça karıştırıyoruz.
4) Tereyağı ile yağlanmış kek kalıbına, kek karışımını döküp, 170 derece fırında yaklaşık 40 - 45 dk. pişiriyoruz. (Daha önce de belirttiğim gibi kek kalıbını tereyağı ile yağladığınız da kek daha güzel pişiyor ve kalıptan çok kolay çıkıyor)

Afiyet olsun...