19 Eylül 2014 Cuma

SÜT DİLİMİ


süt dilimi

Kardeşimin yeğenim için evde hazırladığı sağlıklı atıştırmalık tariflerinden bir tanesi, büyük küçük hepimizin severek yediği süt dilimleri:) 

MALZEMELER:
Keki için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu

Kreması için;
- 2 kutu krema (200 ml x 2)
- 2 paket toz krem şanti
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 çay kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:
1) Bir kabın içinde yumurtaları ve pudra şekerini köpürene kadar yaklaşık 5 dakika çırpıyoruz.
2) Daha sonra zeytinyağı, yoğurt, kakao, vanilya ve unu ekleyip karıştırıyoruz.
3) Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığımız karışımın yarısını döküp, tepsinin her yerine yayılmasını sağlıyoruz.
4) Karışımın yarısını başka bir yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökebiliriz veya diğer tepsi piştikten sonra kalan karışımı bu tepside pişirebiliriz. 
5) Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz. (Hamur ince olduğu için çok çabuk pişiyor, sürekli kontrol etmek gerekir. Ayrıca, hamurun ince olmasını istediğimiz için kabarmaması adına fırının  kapağını ara ara açıp kapatalım, buharı dışarı vermiş olalım)
6) Pişen kekleri başka bir yağlı kağıdının üzerine ters çevirip, yağlı kağıdı çıkarmadan elimizle düzler gibi hafif dokunuşlar yapıyoruz. (Bu şekilde hem düz hem de ince oluyor)
7) Düzeltme işleminden sonra yağlı kağıdı hemen sıcakken çıkarıyoruz. Zira soğuduktan sonra bu işlem çok zor oluyor. 
8) Kreması için; krema, krem şanti, bal ve limon suyunu mikser yardımıyla katılaşana kadar çırpıyoruz ve buzdolabında 1 saat bekletiyoruz.
9)  Soğuyan keklerden bir parçasının üzerine kremayı eşit miktarda yayıyoruz ve diğer keki dikkatlice üzerine kapatıp, üzerine yağlı kağıt koyup elimizle yine hafif hafif bastırarak kremanın kek ile yapışmasını sağlıyoruz.
10) Buzdolabında bir gece dinlendirdikten sonra tüm kenarlarını incecik keserek, dilimlere ayırıp servis ediyoruz.

Afiyet olsun...