1 Ekim 2014 Çarşamba

BALIK KÖFTESİ


Balık köftesi

Balık sevmeyen çocuklar için harika bir alternatif. İçinde hem sebzesi hem de balığıyla çok besleyici ve çok lezzetli bir tarif. Kolaylıkla yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun :)

MALZEMELER:
Köfte harcı için;
- 250 gram somon fileto
- 250 gram levrek fileto
- 1 adet kabak (iri doğranmış)
- 1 adet havuç (iri doğranmış)
- 1 adet soğan (iri doğranmış)
- küçük bir parça taze zencefil (iri doğranmış)
- 1 adet patates (haşlanmış)
- 1 adet yumurta
- 3 kaşık un
- bir parça ince kıyılmış dereotu
- tuz

Roka harcı için;
- 1 demet roka (ince kıyılmış)
- 5 - 6 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz

YAPILIŞI:
1) Köfte harcı için öncelikle kabak, havuç, zencefil ve haşlanmış patatesi rondodan geçirip, başka bir kasenin içine alıyoruz.
2) Balıkları da yine rondodan geçirip, sebze karışımın üzerine ekliyoruz.
3) Daha sonra karışıma yumurta, dereotu, tuz ve unu  ekleyip, kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
4) Köfte harcı biraz yumuşak olabilir, şekil vermekte zorlanabilirsiniz. Ama buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra, elimizi ıslatarak kolaylıkla yuvarlak şekiller oluşturabiliriz. Köfte harcının diğer köfte harçları gibi çok katı olmasına gerek yoktur. Şekillenen köfteleri az yağlı tavada kızartıyoruz.
6) Ayrı bir karıştırma kabında, roka, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu kaşıkla karıştırarak, servis tabağına alıyoruz ve üzerine köfteleri yerleştirip servis ediyoruz.