16 Ekim 2014 Perşembe

FINDIKLI SÜTLAÇ


sütlaç

Sütlü tatlıların her türünü çok severim. Sütlacı bu sefer içinde fındıklarla denedim, biraz tarçın ekledim, ortaya harika bir tat çıktı. Denemenizi mutlaka öneriyorum:)

MALZEMELER:
- 1 lt.süt
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 vanilya
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı kavrulmamış iç fındık

YAPILIŞI:
1) Soğuk suda 3 - 4 kez yıkanmış pirinçleri tencereye alıyoruz ve üzerine suyu ekleyerek,  orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. (Pirinç bu durumda nişastasını bırakmış oluyor, ilave nişasta eklemeye gerek yoktur, koyulaşması için yeterli olacaktır.)
2) Sütü ve tarçını ekleyip yaklaşık 20 - 25 dk. biraz yoğunlaşıncaya kadar tencerenin ağzı açık  şekilde ara sıra karıştırarak yine orta ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
3) Bu aşamada rondodan geçirilerek küçük parçalara ayrılmış fındıkları, vanilyayı ve şekeri de ekleyerek kısık ateşte karıştırmaya devam ederek yaklaşık 10 dk. daha koyulaştıktan sonra kaselere paylaştırıyoruz.
4) Buzdolabında 2 - 3 saat beklettikten sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun...


NOT: Çay bardağı ölçüm ajda çay bardağı.