30 Ekim 2014 Perşembe

KUPTA ELMALI MUHALLEBİ



kupta elmalı muhallebi

Tarçını çok sevdiğim için elmalı kurabiye harcını da oldum olası hep sevmişimdir. Kurabiye ve tart hamuru çok kalorili diye, muhallebi içinde denemiştim, çok da başarılı olduğunu düşünüyorum. Hem hafif hem de çok lezzetli oldu. Damakta kalan o tarçın tadı, benim tarçın severler için ekstra mutluluk veriyor:)

MALZEMELER:
- 1 lt.süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya

Elmalı harç için;
- 4 adet elma
- 2 yemek kaşığı şeker
- yarım su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI:
1) Elmaları rendeleyip, şeker ile koyulaşana kadar pişiriyoruz. İçine iri kırılmış ceviz parçaları ile tarçını ekleyip, kuplara paylaştırıyoruz.
2) Muhallebi için süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp, karıştırarak göz göz olana dek pişiriyoruz.
3) Bu aşamada vanilyayı da ekleyip 1 -2 dk. daha pişirmeye devam ediyoruz.
4) Elmalı harçların üzerine muhallebiyi döküyoruz.
5) Buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletip,  tarçınla süsleyerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun...

NOT: süslemede kullandığım baharat bir anason çeşidi olan yıldız anason.


elmalı muhallebi