26 Kasım 2014 Çarşamba

AÇMA


açma

Yumuşacık lezzetiyle, mis gibi kokusuyla harika bir açma tarifi:)

MALZEMELER:
- 2 adet yumurta (1 sarıyı üzerine sürmek için ayırıyoruz)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 adet yaş maya
- 5 su bardağı kadar un
- Tereyağı

YAPILIŞI:
1) Geniş bir kasenin içine su, süt, maya ve şekeri ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz. Maya kabarana kadar 5 dk. bekletiyoruz.
2) Bir yumurta + bir yumurta akı, zeytinyağı ve tuzu karışıma ilave edip, azar azar unu ekliyoruz. Çok yumuşak ve ele biraz yapışan bir hamur olması gerekiyor. Hamurun durumuna göre un ilavesi yapabilirsiniz.
3) Hamurun üzerini streç film ile kapatıp, ılık bir ortamda iki misli kabarana kadar bekletiyoruz.
4) Elimizi yağlayıp hamurdan cevizden daha büyük parçalar koparıp elimizle açıyoruz, içine yarım çay kaşığı tereyağını iki parçaya ayırıp gelişi güzel sürüp, rulo şeklinde sarıyoruz, iki uçlarından tutup buruyoruz ve uçlarını birleştirip açma şeklini veriyoruz.
5) Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun...