23 Kasım 2014 Pazar

ELMALI TURTA

elmalı turta

MALZEMELER:
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 2,5 su bardağı un

İç harcı:
- 6 adet orta boy elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kaşığı tarçın
- yarım su bardağı kırılmış ceviz




YAPILIŞI:
1) Yumurta, şeker ve sıvıyağı mikser ile 3 dk. çırpıyoruz.
2) Kabartma tozu, vanilya ve unu azar azar ekleyerek hamur yapıyoruz.
3) Elmaları rendeleyip, şeker ile koyulaşana kadar pişiriyoruz. Tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
4) Hamurdan portakal büyüklüğünde parça ayırarak, 26 cm.lik kelepçeli kalıba yağlı kağıt sererek kalan hamuru tabanına ve yanlarına yayıyoruz.
5) Elmalı harcı hamurun üzerine ekledikten sonra ayırdığımız hamuru ufalayarak turtanın üzerine dağıtıyoruz.
6) Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun...