8 Kasım 2014 Cumartesi

ETLİ PAZI SARMASI

etli pazı sarması

Pazının en lezzetli hali sarmasıdır herhalde:) çünkü sarmalar ve dolmalar her zaman bize lezzetli gelmiştir. Ayrıca,  sebze yemeyen çocuklar içinde besleyici ve sağlıklı bir yemek olduğunu düşünüyorum. İnce yapılı bir pazı ile lezzetli bir sarma ortaya çıkarabiliriz. 

MALZEMELER:
- 1 demet pazı
- 250 gr. kıyma
- 1,5 ajda çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı salça + 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- tuz
- karabiber

YAPILIŞI:
1) Pazı yaprakları yıkanıp, temizlendikten sonra kaynayan suyun içinde atılıp 2-3 saniye bekletip, renklerinin kararmaması için ayrı bir kase içinde bulunan buzlu suyun içine atıyoruz.
2) Buzlu suyun içinde yine 2-3 saniye beklettikten sonra süzgeçte birkaç dakika bırakıp, suyunun süzülmesini sağlıyoruz.
3) İçi yapmak için; rendelenmiş soğan, kıyma, 2 yemek kaşığı salça, tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyip iyice özleşene kadar karıştırıyoruz.
4) Pazı yapraklarını büyüklüklerine göre bir kaç parçaya bölerek, iç malzemesini ekleyip sarma işlemini yapıyoruz.
5) Bir su bardağı su ile salçayı karıştırıp, sarmaların üzerine döküyoruz. Biraz daha tuz ekleyip, üzerine bir kapak kapatarak, orta ateşte kaynadıktan sonra, kısık ateşte 20-25 dk. pişirip servis ediyoruz.

Afiyet olsun...