5 Aralık 2020 Cumartesi

GANAJLI MİNİ PASTA


ganajlı mini pasta

Yapılışı kolay, tadı lezzetli porsiyonluk ganajlı mini pasta tarifi vermek istiyorum.

MALZEMELER:
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım paket vanilya
- 1,5 paket saklıköy tam buğday unlu bisküvi

Ganaj için;
- 100 gr. krema
- 100 gr. bitter çikolata

YAPILIŞI:
1) Süt, nişasta, un, şeker ve kakaoyu bir tencereye alıp, karıştırarak koyu kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz.
2) Pişirdikten sonra ocağını altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz. Soğuması için 20 - 30 dk. bekletiyoruz. El yordamı ile iri iri kırdığımız bisküvileri, karışıma ekleyip karıştırıyoruz.
3) Tarifte porsiyonluk çemberleri yağlı kağıdın üzerinde kullanarak, şekilleri oluşturabiliyorduk. Bende porsiyonluk çember  bulunmadığı için silikon muffin kalıplarını kullandım. Kalıpların içini karışımla doldurup, soğuması için biraz bekliyoruz. Sizde farklı çeşit kalıplar varsa rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yalnız kenarları düz şekilsiz bir kalıp olursa çevresi daha düzgün olur. 
4) Ganaj için bir tava içinde kremayı kaynatmadan ısıtıyoruz. (kremanın kesinlikle kaynamaması gerekir) Isınan kremaya çikolataları ekleyerek eriyene kadar karıştırıyoruz.
5) Hazırlanan ganaj akışkanlığını yitirmeden, pastaları ters çevirip bir telin veya tepsinin üzerinde tüm yüzeyinin ganaj ile kaplanmasını sağlıyoruz. Gerekirse pastaların kenarlarını spatula ile düzeltebiliriz. Buzdolabında soğutup servis yapabiliriz.

Afiyet olsun...















Hiç yorum yok: