22 Aralık 2014 Pazartesi

BALKABAKLI TART

balkabaklı tart

Balkabağı sevmeyen çocuklar için güzel bir alternatif. Bildiğiniz üzere balkabağının faydaları saymakla bitmez. Biz ev halkı olarak kabak tatlısını çok severiz. Tam mevsiminde değişik tarifler denemek istiyorum.

 MALZEMELER:
- 200 gr.un
- 100 gr. tereyağı
- 100 gr. pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 3-4 yemek kaşığı buzlu su
- 20 gr. bitter çikolata

Balkabağı püresi için;
- büyüklüğüne göre 2-3 dilim kabak
- 1 çay bardağı şeker
-1 çay bardağı su

YAPILIŞI:
1) Küp doğranmış kabakları, şeker ve su ile yumuşayana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra çatal yardımıyla eziyoruz.
2) Un, tereyağ ve pudra şekerini parmak uçlarımızla karıştırarak, tereyağının una iyice karışmasını sağlıyoruz. Daha sonra hamurun durumuna göre buzlu su ilavesi yaparak hafifçe yoğurup hamuru buzdolabında 1 saat bekletiyoruz.
3) Hamuru açıp tart kalıbına yerleştiriyoruz önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarınca tartın içine bitter çikolatayı sürüyoruz.
4) Üzerine balkabağı püresini yayıp, badem ile süslüyoruz.

Afiyet olsun...