14 Aralık 2014 Pazar

KARNABAHARLI BÖRÜLCE SALATASI

börülce salatası

İlk defa denediğim ama tadını ve görüntüsünü çok beğendiğim bir salata ortaya çıktı. Diğer börülce salatası tariflerinden biraz farklı çünkü içinde çiğ karnabahar var. Sanki salataya kar yağmış gibi oldu:) Kış mevsiminde mutlaka denenmesi gereken çok sağlıklı bir salata:) 

MALZEMELER:
- 2 su bardağı kuru börülce
- yarım demet maydanoz
- yarım demet dereotu
- 3-4 sap taze soğan
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber turşusu
- çeyrek parça karnabahar
- zeytinyağı
- limon
- tuz

YAPILIŞI:
1) Kuru börülceleri bir gece suda beklettikten sonra yumuşayana kadar haşlıyoruz ve soğuk sudan geçiriyoruz. 
2) Karnabaharı çiğ olarak rondoda parçalıyoruz, ince doğranmış maydanoz, dereotu, taze soğan ve kırmızı biber turşusunu börülcelere ilave ediyoruz.
3) Damak tadımıza göre limon, zeytinyağı ve tuz ile tatlandırarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun...