18 Aralık 2014 Perşembe

MERENGLİ AYVA TATLISI


ayva tatlısı

Sevdiğim bir arkadaşımdan tarifini aldığım ve her kış mutlaka yaptığım, çok hafif ve lezzetli bir tatlı. Denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum:)

MALZEMELER:
- 5 adet orta boy ayva
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı su

muhallebisi için;
- 1 lt. süt
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yumurta sarısı

mereng için;
- 3 yumurta akı
- 3 yemek kaşığı şeker

YAPILIŞI:
1) Rendelenmiş ayvaları, şeker ve su ile suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ardından fırın kabına yayıyoruz.
2) Muhallebi malzemelerini tencereye alıp, çırpma teli ile iyice karıştırıyoruz ve koyulaşana kadar pişiriyoruz. Ocağın altını kapattıktan sonra çırpma teli ile 5 dk. çırpıyoruz ve ayvaların üzerine döküyoruz.
3) Yumurta aklarını, şeker ile cam kasede köpük köpük olana dek mikserle çırpıyoruz ve muhallebinin üzerine düzgünce yayıyoruz.
4) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 4-5 saat veya 1 gece buzdolabında beklettikten sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun...