9 Aralık 2014 Salı

PRATİK BÖREK


pratik börek

Oldukça pratik hemde çok lezzetli bir börek:)

MALZEMELER:
- 3 adet yufka
- 1,5 şişe soda
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- dilediğiniz iç malzemesi (patates, kıyma, peynir veya ıspanak)

YAPILIŞI:
1) Ben 35 x 25 cm.lik dikdörtgen borcam kullandım. Bu ölçülerde başka bir fırın kabı da kullanabilirsiniz.
2) Yufkaları önce ikiye ayırıyoruz. Yağlanmış fırın kabına bir yarım yufkayı seriyoruz üzerine zeytinyağı ve soda karışımından döküyoruz.
3) Daha sonra yufkaları ufak parçalara ayırarak ve üzerlerine karışımından dökerek 3- 4 kat devam ediyoruz.
4) İç malzemesini ekledikten sonra diğer katları da aynı şekilde karışımından dökerek yufkalar bittiğinde, en alttaki yufka parçasını üste doğru katlayarak, kalan karışımından en üste döküyoruz ve dilimledikten sonra 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.