15 Aralık 2014 Pazartesi

PRATİK KOL BÖREĞİ

kol böreği


kol böreği

Hazır yufka olmasına rağmen pratik kol böreği çok lezzetli oldu:) Kıymalı olduğu için dilerseniz piştikten sonra küçük parçalara bölüp üzerine çırpılmış yoğurt ve tereyağı ile pratik mantı olarak da yiyebilirsiniz:)

MALZEMELER:
- 4,5 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı zeytinyağı

İç malzemesi;
Ben bol soğan ile kavrulmuş kıyma kullandım, siz dilediğiniz harcı kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI:
1) Yumurta, süt ve zeytinyağını iyice çırpıyoruz.
2) Her bir yufkayı yarıya bölüp sütlü karışımdan sürüp, iç malzemesini de ekleyip, sıkıca rulo şeklinde sarıyoruz. Ben 30 cm.lik yuvarlak borcam tepsiye yaptım. Bu yufkalar tam geldi. Her bir parça yufkayı da bu şekilde hazırlayıp diğer yufkaların etrafına sarıyoruz.
3) Kalan sütlü harcı böreğin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun...