22 Aralık 2014 Pazartesi

TALAŞ BÖREĞİ

talaş böreği

Bildiğiniz gibi talaş böreği sadece çay sofrasında değil, akşam yemeğinde bile öğün olacak nitelikte gayet doyurucu bir börek. Milföy hamuru bu börek için kurtarıcı. Çok bildik bir börek ama ara sıra hatırlamakta fayda var. Afiyet olsun:)

MALZEMELER:
- 1 büyük paket milföy hamuru
- 500 gr. küçük doğranmış kuşbaşı et
-  Bir su bardağından biraz eksik haşlanmış bezelye
- 1 adet büyük boy havuç
- tuz
- karabiber
- kekik
- zeytinyağı

YAPILIŞI:
1) Etleri zeytinyağı içerisinde yüksek ateşte suyunu bırakıp çekene kadar kavuruyoruz. Üzerine su ekleyerek yumuşayana kadar pişiriyoruz.
2) Havucu küp doğranıp, 5-10 dk. haşlıyoruz. Suyu süzülmüş etlere, bezelye, havuç, kekik, tuz ve karabiber ekleyerek harmanlıyoruz.
3) Her bir milföy parçasının içine 1 yemek kaşığı etli karışımdan ilave edip bohça gibi kapatıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüyoruz.
4) Önceden ısıtılmış 160 derece fırında önce 20 dk, sonra 180 derece de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Milföy hamurları yavaş yavaş piştiği takdirde katları tel tel ayrılmakta ve çok daha lezzetli bir hale gelmektedir. Bu böreğin püf noktası pişirme şeklidir.