MALZEMELER:
- 2 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 2 adet orta boy kabak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- çeyrek demet dereotu
- kaşar peyniri rendesi
- tuz
- karabiber
YAPILIŞI:
1) Yufkaları erişteden biraz daha kalın olacak şekilde kesiyoruz.
2) Rendelenmiş kabakları, hafif çırpılmış yumurtaları, zeytinyağı, dereotu ile tuz ve karabiberi yufkalara ekleyip, karıştırıyoruz.
3) Yağlanmış fırın kabına karışımı yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarmaya yakın rendelenmiş kaşarı ilave edip, 5-10 dk. daha fırında kaldıktan sonra, ılık veya sıcak olarak servis ediyoruz. Dilerseniz kaşar peyniri kullanmadan, mücver şeklinde yoğurt ile de servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder