2 Aralık 2020 Çarşamba

KAYMAKLI POĞAÇA

kaymaklı poğaça

Soğuk ve yağmurlu bir pazar gününde yapılabilecek sıcacık bir poğaça. Çok lezzetli bir poğaça, hele sıcak sıcak meyve suyu veya çayın yanında muhteşem oluyor:)

MALZEMELER:
- 2 adet yumurta (sarının biri ayrılacak)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 100 gr. kaymak
- 1 çay bardağı süt
-  3 su bardağı un
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker

YAPILIŞI:
1) Önce kuru malzemeler olan un, maya, şeker ve tuzu geniş bir kap içerisinde karıştırıyoruz. Ortasını havuz gibi açıp içine, 1 yumurta + 1 yumurta akı, tereyağı, zeytinyağı, kaymak ve sütü ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
2) Hamuru mayalanması için sıcak bir ortamda bir saat kadar bekletiyoruz. Yağlı bir hamur olduğu için diğer hamurlar gibi iki misli kabarmıyor.
3) Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp içine dilediğiniz harç malzemesini ekleyip, hamuru alt tarafına doğru katlayıp, yuvarlak şekil veriyoruz. 
4) Üzerine yumurta sarısı sürüp, bıçak yardımıyla hafif artı şekli yapıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: