1 Ocak 2015 Perşembe

MUZLU ŞARLOT PASTA

şarlot pasta
2015 yılının sevdiklerimizle beraber sağlıklı, huzurlu, mutlu ve bol kazançlı geçmesi dileğiyle:) Mutlu yıllar.

MALZEMELER:
-      12 adet kedidili bisküvi
-      2 yemek kaşığı limon suyu
-      4 adet muz
-      3 yemek kaşığı şeker
-      1 paket muzlu jöle
-      1 su bardağı sıcak su
-      1 tek paket kremşanti
-      1 su bardağı süt
-      2 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI:
1)    1 su bardağı sıcak su ile muz jölesini karıştırıp, eriyene kadar karıştırıyoruz.
2)    1 su bardağı süt ile krem şantiyi koyulaşana kadar mikserle çırpıp, kakaoyu ekliyoruz.
3)    Limon suyu, muzlar ve şekeri geniş bir kap içerisinde çatalla eziyoruz. İçerisine jöle ve kremşantiyi ekleyip, spatula ile karıştırıyoruz.
4)    Kedili bisküvileri süt ile ıslatıp kırmadan, karışıma ekleyip, yavaşça karışmasını sağlıyoruz.
5)    Kalp şeklinde veya başka bir kelepçeli kalıbı ıslatıp, karışımı döküyoruz. Buzlukta 2-3 saat bekletip, oda sıcaklığına biraz geldiğinde, servis tabağına ters çevirip, bol kakao serperek servis ediyoruz.
Afiyet olsun…