21 Şubat 2015 Cumartesi

KADINBUDU KÖFTE

kadınbudu köfte


Patates püresi ile ne çok yakıştırırım kadınbudu köfteyi. Köftenin her çeşidini çok severim. Mümkün olduğunca köfte çeşitlerini denemeye çalışırım. Zor gibi görünen ama aslında çok basit olan çok bildik bu köftenin birde benden tarifi olsun. Rahatlıkla önceden hazırlayıp buzlukta saklayabilirsiniz. Dilediğiniz zaman 15-20 dk. oda ısısında bekletmeniz yeterli olacaktır. Ardından yine aynı şekilde un ve yumurtaya bulayıp kızartıyoruz. Hafta içinde bu şekilde çok kolaylık oluyor. Patates püresi içinde; patateslerin kabuklarını soyup, dörde bölüyorum, düdüklü tencerenin buharlı pişirme kabında 10 dk. pişiriyorum. Patatesleri ezip, üzerine süt, tereyağı, tuz ve karabiber ile tatlandırıp servis ediyorum. Ayrıca, patateslere su değmediği için püre çok daha lezzetli oluyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun…

MALZEMELER:
-      500 gr. kıyma
-      1 çay bardağı haşlanmış pirinç
-      1 adet soğan
-      2 adet yumurta
-      Un
-      Tuz
-      Karabiber

YAPILIŞI:
1) Soğanı minik minik doğrandıktan sonra, zeytinyağında hafif kavuruyoruz. Kıymanın yarısını da ekleyip, suyunu bırakıp çekene kadar kavuruyoruz.
2) Ayrı bir kase içerisinde kalan çiğ kıyma, haşlanmış pirinç, kavrulmuş kıyma, tuz ve karabiber eklenip, yoğuruyoruz.
3) Ele yapışan bir karışım olabilir, buzdolabında kıvam alması için yarım saat bekletiyoruz.
4) Köfte şeklini verip, önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak, kızgın yağda kızartıyoruz.