8 Şubat 2015 Pazar

KIYMALI PASTANE POĞAÇASI


pastane poğaçası

Dışı çıtır içi yumuşacık nefis bir poğaça. Kıymalı pastane poğaçası biz bayıldık tadına:)

Deneyenler için şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER:
- 2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (1 tane sarı üzerine sürülmek için ayrılacak)
- yarım paket yaş maya
- 1 adet kesme şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yaklaşık 3,5 - 4 su bardağı un

İç harcı için;
- 200 gr. kıyma
- 1 adet küçük soğan (isterseniz)
- tuz ve karabiber

YAPILIŞI:
1) Ilınmış süt, kesme şeker ve mayayı eritip, 5 dk. bekletiyoruz.
2) Süt, zeytinyağı, yoğurt, 1 yumurta + 1 yumurta akı ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
3) Unu kontrollü olarak ekleyip, orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz.
4) Hamuru mayalanması için ılık bir ortamda üzerine streç film kapatarak 1 saat bekletiyoruz.
5) Soğan ile kıymayı kavurup, tuz ve karabiber ekliyoruz.
6) Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içine 1 tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyup kapatıyoruz. Tepsiye aralıklı olarak dizip yaklaşık 20-25 dk. tepsi mayalandırması için bekletiyoruz.
7) Poğaçaların üzerine fazla bastırmadan hafifçe yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.