Etiketler
Balık yemekleri
(4)
Börekler
(15)
cheescakeler
(2)
Çorbalar
(10)
Dolmalar
(3)
Ekmekler
(6)
Et yemekleri
(15)
Hamur İşi Tatlılar
(14)
Hamur işleri
(35)
İkramlıklar
(41)
Kahvaltılıklar
(14)
Kekler
(38)
Köfteler
(12)
Kurabiyeler
(16)
Makarnalar
(2)
Mezeler
(19)
Pastalar
(7)
Pilavlar
(7)
Salatalar
(23)
Sebze yemekleri
(5)
Sütlü tatlılar
(32)
Tatlılar
(32)
Tavuk yemekleri
(4)
Zeytinyağlılar
(5)
2 Aralık 2020 Çarşamba
KIYMALI PASTANE POĞAÇASI
Dışı çıtır içi yumuşacık nefis bir poğaça. Kıymalı pastane poğaçası biz bayıldık tadına:)
Deneyenler için şimdiden afiyet olsun...
MALZEMELER:
- 2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (1 tane sarı üzerine sürülmek için ayrılacak)
- yarım paket yaş maya
- 1 adet kesme şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yaklaşık 3,5 - 4 su bardağı un
İç harcı için;
- 200 gr. kıyma
- 1 adet küçük soğan (isterseniz)
- tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1) Ilınmış süt, kesme şeker ve mayayı eritip, 5 dk. bekletiyoruz.
2) Süt, zeytinyağı, yoğurt, 1 yumurta + 1 yumurta akı ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
3) Unu kontrollü olarak ekleyip, orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz.
4) Hamuru mayalanması için ılık bir ortamda üzerine streç film kapatarak 1 saat bekletiyoruz.
5) Soğan ile kıymayı kavurup, tuz ve karabiber ekliyoruz.
6) Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içine 1 tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyup kapatıyoruz. Tepsiye aralıklı olarak dizip yaklaşık 20-25 dk. tepsi mayalandırması için bekletiyoruz.
7) Poğaçaların üzerine fazla bastırmadan hafifçe yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder