26 Şubat 2015 Perşembe

MUZLU NUTELLALI KEK

muzlu nutellalı kek

Bu kekin orjinal tarifini yabancı bir sitede görmüştüm,  bizim ölçülere uyarlayarak biraz değiştirdim. Sonuç mükemmel:) İnanılmaz lezzetli oldu. Muzun kokusu ve kadife dokusu ile nutellanın tarifsiz lezzetinin birleşimiyle enfes bir tat ortaya çıktı. Bu tarifi mutlaka denemenizi isterim:)

MALZEMELER:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
- 1 su bardağı süt
- 100 gr. tereyağı
- 3 adet muz
- 4 yemek kaşığı nutella (oda sıcaklığında)
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

YAPILIŞI:
1) Tereyağını eritip, iyice ezilmiş muzlara ekliyoruz.
2) Yumurtaları şeker ile 5 dk. çırpıyoruz. Ardından sütü ve muzlu karışımı ekleyip yavaşça karıştırıyoruz.
3) Ayrı bir kap içerisinde un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip, kek karışımına ekliyoruz. Mikserin düşük ayarında karıştırıp, yağlanmış baton kalıba önce yarısını boşaltıyoruz, iki kaşık nutellayı da karışımın üzerine döküp, bıçakla ileri geri yaparak karışmasını sağlıyoruz. Hamurun kalan yarısını da döküp, kalan nutella için de aynı işlemi tekrarlıyoruz. Kalıbı 2-3 kere tezgaha vurup, içindeki hava kabarcıklarının giderilmesini sağlıyoruz.
4) Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45-50 dk. pişiriyoruz. Kürdan testi ile kontrol ediyoruz. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp servis ediyoruz.

Afiyet olsun...