2 Aralık 2020 Çarşamba

PİZZA MALZEMELİ POĞAÇA


Poğaça

Bu aralar poğaçalara fena takıldım:) Havaların soğuk olmasından mı kaynaklı bilmiyorum ama kendimi durduramıyorum. Evde olan malzemeleri kullanmak adına, bildiğimiz klasik hamurun içinde pizza malzemeleri kullanarak, poğaça şekli verdim. Ortaya gerçekten çok lezzetli bir tat çıktı. Sivri biberin de hafif acısıyla beraber yemeye doyamadık. Bir tane yedikten sonra ikincisi için otomatik olarak hamle yapıyorsunuz. Uzun lafın kısası biz çok sevdik, sizin de denemenizi isterim.

MALZEMELER:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 adet yumurta (1 sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un (yaklaşık 12 ajda çay bardağı)

İç harcı için;
- Sosis, dilim siyah zeytin, sucuk, domates, sivri biber, kaşar peyniri, 1 tatlı kaşığı salça, zeytinyağı, kekik

YAPILIŞI:
1) Ilık süt, su, zeytinyağı, 1 yumurta + 1 yumurta akı, şeker ve tuzu karıştırıyoruz.
2) İçine mayayı ekleyip, 1-2 dk. bekletiyoruz.
3) Ayrı bir kase içinde unu eleyip, kontrollü olarak karışıma ilave ediyoruz. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
4) Hamurun iki katına çıkıp iyice mayalanması için ılık ortamda bekletiyoruz.
5) İç harcı için; malzemeleri küçük küçük doğruyoruz, kaşar peynirini rendeliyoruz. Bir kase içinde salça, zeytinyağı ve kekiği karıştırıyoruz ardından diğer tüm malzemeleri birleştiriyoruz.
6) Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizle açıyoruz. İçine harcı ilave edip, katlama yeri alta gelecek şekilde, yuvarlak olarak şekillendiriyoruz.
7) Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine poğaçaları aralıklı olarak dizip, üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok: