15 Şubat 2015 Pazar

SOSİSLİ VOLOVAN


Sosisli Milföy

Sabah kahvaltısı ve çay sofraları için sosisli volovan.


Milföy hamurlarını kalp şekilli kalıp ile kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Milföylerin üzerine bir kat daha kalp şekli için, tekrar aynı kalıpla kalp şekli çıkarıp, bir boy daha küçük kalp şeklindeki kalıp ile ortasını kesip tepsideki her bir milföyün üzerine yerleştiriyoruz. Orta bölümünün kabarmaması için çatalla delikler açıyoruz ve kenarlarına çırpılmış yumurta sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dk. tutup, fırından alıyoruz volovanların ortalarına doğranmış sosisleri ilave edip, 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından almadan son 5 dk.sında kaşar peyniri rendesi ile az daha pişirip, sıcak olarak servis ediyoruz. Dilerseniz iç malzemesini, peynir, kavrulmuş kıyma veya ıspanak olarak değiştirebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun.