2 Aralık 2020 Çarşamba

ZENCEFİLLİ VE YULAFLI KURABİYE


yulaflı kurabiye

Bugün sağlıklı ve lezzetli bir kurabiye pişirdim. Çocuklar okuldan eve geldiğinde süt ile biz büyükler için çayın yanında çok yakışacak güzel bir atıştırmalık. Hem de mis gibi kokuyor, tarçın, zencefil ve portakal kabuğu ile çikolatanın birleşimi lezzet patlamasına yol açıyor:)

MALZEMELER:
- 60 gr. tereyağı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- yarım su bardağı damla çikolata
- yarım su bardağı un
- 1,5 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

YAPILIŞI:
1) Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını mikser ile 4-5 dk. çırpıyoruz. Sırasıyla şekeri ekleyip 1-2 dk. ardından yumurtayı ekleyip 1-2 dk. ardından portakal kabuğu ve zencefili ekleyip 1-2 dk. daha çırpıyoruz.
2) Ayrı bir kap içerisinde elenmiş un, elenmiş kabartma tozu, tarçın, vanilya ve yulaf ezmesinin karışmasını sağlıyoruz.
3) Kuru malzemeleri, tereyağlı karışıma ekleyip tahta kaşıkla yumuşak bir hamur olana dek karıştırıyoruz. Damla çikolataları da ekleyip, 15 dk. buzdolabında bekletiyoruz.
4) Cevizden az büyük parçaları elimizle yuvarlayıp şekil veriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 11-12 dk. üzeri hafif kızarana dek pişiriyoruz. Fırın teli üzerinde soğutup, kavanozda saklayabiliriz. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: