30 Mart 2015 Pazartesi

BEYAZ ÇİKOLATALI, YABAN MERSİNLİ KURABİYE

tatlı kurabiye

İçinde yağ olmayan ama tadı inanılmaz lezzetli olan bu kurabiyelerden denemek isteyen var mı? Beyaz çikolata, hindistan cevizi ve kuru yaban mersini, bu üçlü birbirine çok yakıştı. Birini yerken ikincisini almak isteği uyandıran muhteşem bir lezzet çıktı ortaya., deneyin siz de bu lezzeti yaşayın.

MALZEMELER

2 adet yumurta akı
100 gr. şeker
1 paket vanilya
2 tepeleme yemek kaşığı un
120 gr. hindistan cevizi
1 çay bardağı kuru yaban mersini (doğranmış)
80 gr. beyaz çikolata

Üzeri için;
20-25 adet kuru yaban mersini

beyaz çikolatalı, hindistan cevizli kurabiye

YAPILIŞI

1. Yumurta aklarını temiz ve kuru bir kap içerisinde, mikser ile koyulaşana kadar çırpın.

2. Şekeri azar azar ekleyerek içinde tamamen eriyinceye kadar çırpmaya devam edin.

3. Elenmiş un, vanilya, hindistan cevizi, doğranmış yaban mersini ve küçük doğranmış çikolatayı ekleyip karıştırın.

4. Elinizi ıslatarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve üzerlerine birer adet kuru yaban mersini yerleştirin.

5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 15-20 dk. pişirin. Fırın teli üzerinde soğumaya bırakın. Kurabiyelerin üzeri beyaz kalması gerekir. Fırından çıkarıldığında kurabiyeler yumuşak olmalı, soğudukça sertleşecektir.

Afiyet olsun..