2 Aralık 2020 Çarşamba

ÇİKOLATALI CUPCAKE

cupcake

Yemekten çok seyretmesini sevdiğim bir kek türü olan "cupcake"  renk renk çeşit çeşit kremalar, kağıt kalıplar, süslemeler, gıda boyaları ile kendi alanında sektör haline gelmiş durumda. 

Ama üzeri için hazırlanan yurtdışında buttercream adıyla geçen tereyağı ve pudra şekeri karışımından oluşan yoğun bir krema hazırlanıyor. Ben bu kremayı sevemedim, sanki yoğun bir tereyağı yiyormuşum gibi bir tat alıyorum. 

Araştırmalarım ve deneme yanılma yöntemiyle:) beyaz çikolata ganajı ile labne peyniri uyumunu çok sevdim. Sizlerde bu tarifi deneyerek lezzetli cupcakeler hazırlayabilirsiniz.  

                                                           MALZEMELER:                                                  
 3 adet yumurta
 2 su bardağı un
 1 su bardağı şeker
 100 gr. tereyağı
 Yarım su bardağı süt
 2 yemek kaşığı kakao
 100 gr. çikolata (bitter ve sütlü karışımı)
 bir tutam tuz
 1 paket kabartma tozu

Krema için;
1 çay bardağı krema (100 ml)
100 gr. beyaz çikolata
2 yemek kaşığı labne peyniri

YAPILIŞI:
1. Önce cupcake kremasını hazırlamamız gerekiyor. Kremayı tencereye alıp kaynatmadan ısındıktan sonra ocağın altını kapatıp içine beyaz çikolataları atın, eriyene kadar karıştırın ve donması için buzdolabına kaldırın.

2. Çikolata ve sütü bir kaba koyup benmari usulü eritin ve ılınması için kenara alın.

3. Tereyağı ve şekeri bir kaba alıp mikser ile iyice kabarana kadar çırpın.

4. Yumurtaları teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin.

5. Ilınan çikolata karışımını ekleyip, elenmiş un, kakao, tuz ve kabartma tozunu da ilave ettikten sonra tüm malzemeyi fazla söndürmeden yavaşça mikserle karıştın.

6. Karışımı kağıt kek kalıplarına ister kaşık ile isterseniz sıkma torbası ile paylaştırın. (ben tek kullanımlık sıkma torbası kullandım, paylaştırması daha kolay ve düzgün pişiyorlar. Bu torbaları pasta malzemeleri satan dükkanlardan bulabilirsiniz.) Kalıpların 1/3 dolacak şekilde doldurursanız, cupcake şeklini alacaktır. Kağıt kek kalıplarını muffin kalıbının içinde pişirirseniz daha düzgün olurlar, fazla yayılma olmaz. Kalıpları doldurma işlemi bittikten sonra muffin kalıbını veya tepsiyi mutfak tezgahına bir iki kere vurun, içindeki hava kabarcıkları çıksın.  

7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan testi ile kontrol ederek pişirin.

8. Ganajımız yani beyaz çikolata ve krema karışımını, buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra içine suyu süzülmüş labne peynirini ekleyin ve mikserin yüksek devrinde katılaşana kadar iyice çırpın. Sıkma torbasına koyup cupcakelerin üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok: