1 Mart 2015 Pazar

KADAYIFLI BÖREK


Kadayıflı Börek

Kahvaltılar veya çay sofrası için pastırmalı peynirli kadayıf böreği güzel bir seçim olabilir. Dilerseniz pastırmasız sadece peynir ile de yapabilirsiniz. Her şekilde muhteşem bir lezzet.

MALZEMELER:

- 300 gr. kadayıf (büyük yuvarlak veya dikdörtgen borcam için 500 gr. kadayıf)
- dil peyniri
- kaşar peyniri
- pastırma

Soru için;

- 3 su bardağı süt
- 3 yumurta
- Bir su bardağından iki parmak eksik yağ (zeytinyağı ve erimiş tereyağı karışımı)
- Tuz

YAPILIŞI:

1) Yumurtaları çırpıyoruz içine süt, yağ karışımı ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
2) Fırın kabını yağlayıp, kadayıfları elimizle tel tel ayırıp yarısını fırın kabına bastırarak yayıyoruz.
3) Üzerine dil peyniri, kaşar peyniri ve pastırmaları birer sıra halinde kadayıfların üzerine diziyoruz.
4) Kalan kadayıfı da peynirlerin üzerine yayıp iyice bastırıyoruz. Üzerine sosunu döküp 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.
5) Öncelikle dilimleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Bu arada ben dilimlemeyi unutmuşum:) Sıcak olarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun..