8 Mart 2015 Pazar

KUMPİR


kumpir

Dışarıda yediğimiz kumpiri aratmayacak derecede lezzetli bir tarif. Yapılışı da çok kolay. Mutlaka deneyin!!! Patatesleri ben buharda haşlıyorum. Haşlanırken içine su girmediği için tadı gerçekten çok lezzetli oluyor. Sizde bu şekilde deneyin, farkı anlayacaksınız.

MALZEMELER:
- 6-7 adet orta büyüklükte patates
- yarım su bardağı kaşar peynir rendesi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz

Üst malzemesi için;
- 4 adet sosis
- 1 küçük kutu mısır konservesi
- 6-7 adet salatalık turşusu
- ketçap ve mayonez

YAPILIŞI:
1) Patateslerin kabuklarını soyup, dörde bölüyoruz ve buharda haşlıyoruz.
2) Haşlanan patatesleri eziyoruz, içerisine tuz, zeytinyağı ve kaşar peyniri rendesini ekleyip iyice karıştırıyoruz. 
3) Yağlanmış kalıp içerisine patatesli karışımı yayıyoruz ve 150 derece fırında 20 dk. kadar ısıtıyoruz. (Resimde ki kalıp 25 cm.)
4) Bu arada sosisleri küçük küçük dilimleyip, az zeytinyağında kavurarak pişiriyoruz. 
5) Patatesli karışımı fırından çıkardıktan sonra, üzerine sosisleri, doğranmış turşuları ve mısırları ilave ediyoruz. Ketçap ve mayonez ile süsleyip sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet olsun...