1 Mart 2015 Pazar

PORTAKALLI KOLAY PASTA

Portakallı Pasta


Soğuk havalara yakışan yine C vitamini bol, pasta görünümlü portakallı kolay bir sütlü tatlı yaptım. Tabanını isteğinize göre ufalanmış burçak bisküvi ile tereyağı karışımı veya hazır kek ile hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER:

- 1 lt. süt
- 10 yemek kaşığı irmik
- 7 yemek kaşığı şeker (damak tadınıza göre artırabilirsiniz.)
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya

Tabanı için;

- 12 adet kedidili bisküvi (20-22 cm.kelepçeli kalıp için)

Portakal Peltesi için;

- 3 adet portakal suyu
- 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı şeker

YAPILIŞI:

1) Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba süte batırılmış kedidili bisküvilerini diziyoruz. Dilerseniz fotoğrafta olduğu gibi portakalları yarım ay doğrayıp kalıbın yan taraflarına dizebilirsiniz.
2) Bir tencere içine süt, irmik, şeker ve vanilyayı ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz. Bu aşamada portakal kabuğu rendesini de ilave edip kısık ateşte muhallebi göz göz olana dek pişiriyoruz. Karıştırarak 5 dk. ılımasını bekledikten sonra bisküvilerin üzerine döküyoruz.
3) Peltenin pürüzsüz olması için ben portakal suyunu süzgeçten geçirdim. Portakal suyu, nişasta ve şekeri öncelikle tencere içinde karıştırıyoruz. Ardından kısık ateşte koyulaşana kadar pişiriyoruz. 2-3 dk. soğutup irmikli muhallebinin üzerine döküyoruz. Dilediğiniz gibi süsleyip yapabiirsiniz. Afiyet olsun...