2 Aralık 2020 Çarşamba

SALEPLİ İRMİK TOPLARI


irmikli toplar

İrmikli lezzet toplarını bu kez salepli denedim. Çayın, kahvenin yanına yakışan enfes bir ikramlık oldu zaten bol tarçınlı ve sıcacık bir salebe hiçbir zaman hayır diyemezdim. Fakat, hazır paketlerden değil orjinal salep tozu kullanarak yaptım. Orkide çiçeği ailesinin birçok türünün toprak altında kalan yumrularından elde edilip toz haline getirilmiş hali olan salep tozunu aktarlardan satın almak mümkün. Ancak, kilosu biraz pahalı (400 TL.) ama gözünüzü korkutmasın, hem salep içeceği için hem de diğer tatlılar için çok az miktarlarda kullanılıyor. Yapılışı kolay, lezzeti 10 numara olan bu tarifi denemek isterseniz tarifi aşağıda:) Sevgilerimle,

irmikli toplar

MALZEMELER

3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı toz salep
1 çay kaşığı tarçın
1 poşet krem şanti

YAPILIŞI

1. Öncelikle bir su bardağı süt içinde toz salebi hızlıca karıştırarak erimesini sağlayın. Bir tencere içine kalan süt, irmik şeker ve tarçını alın.

2. Üzerine salepli karışımı döküp karıştırın, orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.

3. 10 dk. kadar soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyip, hızlıca karıştırın ve daha iyi soğuması için yarım saat kadar tekrar bekletin.

4.Elinizi ıslatarak topları şekillendirin, hindistan cevizi, toz antep fıstığı veya renkli şekerlemelere bulayıp, üzerine birer adet fındık yerleştirin.

5. 1 saat dinlendirdikten sonra keyifle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok: