1 Mart 2015 Pazar

TAM BUĞDAY UNLU MUZLU PANKEK


Pankek

Cuma akşamından bu tarifi vermek istedim. Çünkü hafta sonu kahvaltıya mutlaka denenmesi gereken bir tarif. Hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli oluyor. Dilediğiniz sosla servis edebilirsiniz. Ama bu tarife çikolata çok yakışıyor. Ben 40 gr. bitter çikolata ile 5-6 yemek kaşığı sütü sos haline getirip kullandım. Şimdiden iyi hafta sonları. Afiyet olsun...

MALZEMELER:
- 2 türk kahve fincanı tam buğday unu
- 2 türk kahve fincanı süt
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 adet muz
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- yarım paket kabartma tozu
- 2 çimdik tuz

YAPILIŞI:
1) Yumurtaları ve eritip soğutulmuş tereyağını çırpıyoruz içine ezilmiş muz ve süt ekleyip karıştırıyoruz.
2) Ayrı bir kase içerisinde unu eliyoruz, kabartma tozunu, tuzu ve tarçını karıştırıyoruz.
3)  Daha sonra kuru malzemeleri, sıvı karışımın içine döküp homojen bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
4) Kısık ateşte, iyice yağlanmış tava içerisine yarım kepçe döküp, kızarana kadar pişiriyoruz. Ilık olarak servis ediyoruz.