5 Mart 2015 Perşembe

VİŞNELİ SÜTLAÇ

vişneli sütlaç

Geçen yazdan buzluğa atılan vişneleri değerlendirme çabaları:) vişnenin yakıştığı, yakışacağı her tarife girecek stoklar eriyene kadar:) Vişne ile sütlaç uyumlu bir ikili oldular. Ortaya gayet serin hafif bir tat çıktı. Vişnelerinizi bu şekilde değerlendirebilirsiniz.

MALZEMELER:
- 1 lt. süt
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı tepeleme vişne
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su

YAPILIŞI:
1) Pirinçlerin nişastaları gidene kadar birkaç yıkıyoruz.  Ardından pirinçleri geniş bir tencere içine alıp, 1 su bardağı su ile  yumuşayıp, suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pirinçlerin pişme süreleri farklılık gösterebilir, biraz daha su ilavesiyle yumuşayana kadar pişirebiliriz.
2) Daha sonra nişasta ile yarım su bardağı sütü karıştırıyoruz. Kalan sütü ve nişastalı karışımı pirinçlere ekleyip, salepten biraz daha sıvı kıvama gelene dek kısık ateşte pişiriyoruz. 
3) Bu aşamada şekeri, vanilyayı ve vişneleri ilave edip biraz daha koyulaşana kadar yaklaşık 5-10 dk. arasında pişiriyoruz.
4) Kaselere boşaltıp yarım saat oda sıcaklığında, daha sonra buzdolabında soğutarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun...