2 Aralık 2020 Çarşamba

ÇITIR KADAYIFLI ÇİKOLATALI MUHALLEBİ



çıtır kadayıflı çikolatalı muhallebi

Çıtır çıtır dediler çikolata dediler birbiri ile çok uyumlu dediler:) Bende muhallebi ile denedim, muhteşem oldu. Hem sütlü hem çikolatalı hem de çok lezzetli hafif bir tatlı için buyurun tarif aşağıda.

MALZEMELER

 1 lt. süt
2 türk kahve fincanı şeker
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
250 gr. kadayıf
200 gr. sütlü çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı

kadayıflı tatlı

YAPILIŞI

1. Kadayıfları ufacık parçalara ayırabilmek için 1-2 saat buzlukta bekletin. Ardından kadayıfları lime lime parçalayın. Tereyağını tava içerisinde eritip içine kadayıfları ekleyip, altın sarısı olana dek kavurun. Kavurma işlemi mutlaka kısık ateşte ve sürekli karıştırarak yapılmalı. Aksi takdirde kadayıflar çok çabuk yanar. Kavurma işleminden sonra kadayıfları başka bir kaseye alıp, soğuması için bekletin.

2. Sütlü çikolatayı benmari usulü eritip bekletin. (Çikolatanın içine kesinlikle su değmemeli, çikolatanın katılaşmasına neden olur)

3. Muhallebi için süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı bir tencere içerisine alıp, önce iyice karıştırıp sonra ocak üzerinde koyulaşana kadar pişirin.

4. Çikolata ile kadayıfları birleştirin, iyice özdeşleşene kadar karıştırın.

5. Kaselerin tabanına bir miktar çikolatalı kadayıftan koyun (fazla bastırmayın kadayıflar sertleşir) üzerine muhallebi üzerine tekrar kadayıftan ekleyerek, kaselere paylaştırın.

Afiyet olsun...

çıtır kadayıflı çikolatalı muhallebi


Hiç yorum yok: