23 Nisan 2015 Perşembe

FINDIKLI KEK

fındıklı kek

Bu kekin yumuşacık dokusuna bayılacaksınız, ben bayıldım çünkü:) ve ağıza gelen fındıkla beraber çok lezzetli bir kek oldu. Çayın yanında bir şeyler yemeyi çok severim, özellikle de kek olması birinci tercihim. Bu nedenle bütün kek tariflerini denemek istiyorum. Sizde deneyin pişman olmayacaksınız.

MALZEMELER:

- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 küçük kutu krema (200 ml.)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 - 2 su bardağı kadar un 
- dilediğiniz kadar kırılmış fındık

fındıklı kek

YAPILIŞI:

1. Yumurtalar ile şekeri, şeker iyice eriyinceye kadar yaklaşık 5 dk. çırpın.

2. Ayrı bir kap içerisinde kuru malzemeleri karıştırın ve krema ile beraber yumurtalı karışıma ilave edip mikserin düşük devrinde homojen olana dek çırpın.

3. Fındıkları da ekleyip, spatula ile yavaşça karıştırdıktan sonra tereyağı ile yağlanmış kalıba, keki dökün. İçindeki hava kabarcıklarının çıkması için kalıbı bir iki kere mutfak tezgahına vurun.

4. Ardından önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45-50 dk. pişirin. İlk 20 dk. fırın kapağını kesinlikle açmayın ve daha sonra kürdan testi ile kontrol ederek, fırından çıkarın. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp, vanilyayı pudra şekeri ile süsleyerek servis edin.


fındıklı kek

Afiyet olsun..