10 Mayıs 2015 Pazar

ÇİLEK SOSLU SÜTLAÇ

sütlaç


Evde bulunan çileği değerlendirmek adına ortaya bu tatlı, deneyin pişman olmayacaksınız.

MALZEMELER:
1 lt. süt
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Çilek sosu;
yarım kg. çilek
1 yemek kaşığı şeker (gerekirse ilave yapabilirsiniz)

YAPILIŞI:
1. Pirinçleri bol suda bir kaç kere yıkayın.

2. Süt, pirinç ve vanilyayı koyulaşana kadar pişirin.

3. Şekeri de ekleyip 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirip kaselere paylaştırın.

4. Çilekleri rondodan geçirip, şeker ile koyulaşana kadar pişirin. Sütlaçların üzerini kapatacak şekilde sosun dağıtımını yapın.

5. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...