2 Aralık 2020 Çarşamba

ÇİLEK SOSLU SÜTLAÇ

sütlaç


Evde bulunan çileği değerlendirmek adına ortaya bu tatlı, deneyin pişman olmayacaksınız.

MALZEMELER:
1 lt. süt
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Çilek sosu;
yarım kg. çilek
1 yemek kaşığı şeker (gerekirse ilave yapabilirsiniz)

YAPILIŞI:
1. Pirinçleri bol suda bir kaç kere yıkayın.

2. Süt, pirinç ve vanilyayı koyulaşana kadar pişirin.

3. Şekeri de ekleyip 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirip kaselere paylaştırın.

4. Çilekleri rondodan geçirip, şeker ile koyulaşana kadar pişirin. Sütlaçların üzerini kapatacak şekilde sosun dağıtımını yapın.

5. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok: