2 Aralık 2020 Çarşamba

ENGİNARLI PİLAV

Enginarlı pilav

Kelimenin tam anlamıyla enfesss bir lezzet. Daha önce hiç denememiştim ama hep duyardım adını. Açıkcası enginarlı pilavda pek öyle iştah kabartıcı gelmiyordu. Nasıl olduysa denemek istedim:) ve tadına bayıldım hakikaten muhteşem bir pilav. Siz de mutlaka deneyin.

MALZEMELER:

1 su bardağı pirinç
2 adet enginar
1 çay bardağı bezelye
6-7 dal taze soğan
yarım demet dereotu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı sıcak su
limon
tuz

YAPILIŞI:

1. Pirinçleri soğuk suda nişastaları kaybolana dek bolca yıkayın aksi takdirde pilavınız lapa olur. Vaktiniz varsa tuzlu sıcak su içinde de yarım saat bekletin.

2. Enginarları 8'e bölüp, sıcak limonlu su (yarım limon) içinde 5 dakika haşlayın.

3. Ayrı bir tencere içinde zeytinyağını ekleyip, bezelyeleri şöyle hafiften bir çevirin. İnce doğranmış taze soğanları da ilave edin ve 2-3 dakika soteleyin.

4. Ardından pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurun. (pilava lezzet katar)

5. Suyu süzülmüş enginarlar, çeyrek limon suyu, 1,5 su bardağı sıcak su ve damak tadınıza göre tuzu da ekleyin, kaynayana kadar yüksek ateşte, sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

6. Piştikten sonra ince kıyılmış dereotlarını ilave edip, tencereyi pişirme işleminin yapıldığı ocak üzerinden alıp, başka bir bölüme geçirin, önce bir karıştırın buharı çıksın sonra tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin.

7. Tencerenin yerinin değiştirilmesinin nedeni; ocağı kapattıktan sonra pilav ocağın mevcut ısısıyla pişmeye devam eder ve istenmeyen lapa kıvamına gelir. Ayrıca, pilavınızın bembeyaz olması için mutlaka bir iki damla limon suyu ekleyin. Bu şekilde tüm yaptığınız pilavlar bembeyaz, tane tane ve çok lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: