Yedikçe yedirten muhteşem bir dip sos. Aperatif olarak mönünüze zevkle yer vereceğiniz bir lezzet. Ben baget ekmekleri dilimleyip üzerine biraz zeytinyağı sürüp, tuz ve karabiber ile tatlandırdım. Ardından 180 derece fırında ekmeklerin kenarları hafif kızarana kadar fırınladım. Soğuduktan sonra dip sosu ekmeklerin üzerine sürüp, acı sevdiğim için chili biberi ve taze soğanın yeşil kısımları ile süsledim. Alternatif olarak çiğ sebze veya cips ile de sunum yapabilirsiniz. Her şekli muhteşem oluyor.
MALZEMELER:
1 su bardağı biberli yeşil zeytin
1 su bardağı süzme yoğurt
6-7 dal taze soğan
YAPILIŞI:
1. Taze soğanları incecik doğrayın.
2. Rondo içerisinde tüm malzemeyi minik minik olacak şekilde karıştırın.
Afiyet olsun...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder